Solcellspaneler: Hållbar och kostnadseffektiv energi för din fastighet

Välkommen till Forsbergs Energiteknik AB,

Din expert inom energieffektivisering av fastigheter och industri. Vi specialiserar oss på installation av högkvalitativa solcellspaneler från Viessmann för att erbjuda dig en komplett och hållbar energilösning.
​​​​​​​

Solcellsteknik och Viessmanns solcellsmoduler

Solcellstekniken utnyttjar den fotoelektriska effekten för att omvandla solljus till elektrisk energi via solcellsmodulerna. Viessmanns solcellsmoduler är utformade för hög effektivitet och hållbarhet, vilket garanterar långtidsbruk. Våra Vitovolt 300-moduler passar perfekt för en- och tvåfamiljshus samt kommersiella fastigheter.Fördelar med solcellspaneler

Genom att producera egen el med solcellspaneler kan du:
  • Minska energikostnaderna
  • Sälja överskottet av el till elnätet
  • Öka fastighetens värde

Plats och installation av solcellspaneler

För att maximera effektiviteten och prestandan av dina solcellspaneler är det viktigt att ta hänsyn till platsen. Vi erbjuder olika installationsalternativ och anpassade lösningar för att hitta den bästa lösningen för din fastighet.

Solcellspaneler i kombination med andra förnybara system

Solcellspaneler kan kombineras med andra förnyelsebara system, såsom värmepumpar. Genom att koppla samman solcellssystemet med en värmepump kan du generera upp till fyra kilowattimmar värme med bara en kilowattimme el. Detta ger en mycket prisvärd uppvärmning och självförsörjning från solanläggningen. Viessmann har optimala lösningar för att kombinera solcellspaneler och värmepumpar, vilket ytterligare maximerar din besparing.

Forsbergs Energiteknik AB är din partner för att uppnå energieffektivisering och hållbara lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att optimera din energianvändning och dra full nytta av solpaneler.

​​​​​​​Integrera din värmepump med ditt solcellssystem

Viessmann värmepumpar kan enkelt integreras med solcellssystem för att maximera användningen av solel.

Effektiv egenförbrukning av solel

Eftersom egenproducerad solel är billigare än att ta ut el från nätet ger egenförbrukning ekonomiska fördelar. Ett optimerat anläggningskoncept med perfekt anpassade komponenter säkerställer en hög egenförbrukning.
[1] Solcellsanläggning
[2] Solceller – växelriktare
[3] Solceller – mätare
[4] Elförbrukare
[5] Elmätare värmepump
[6] Värmepump med Vitotronic 200 (typ WO1C)
[7] Uttag- och inmatningsmätare
[8] Allmänna elnätet