Rådgivning inom energiteknik för effektiva och hållbara lösningar

Välkommen till Forsbergs Energiteknik!

Vi är din rådgivande partner inom energiteknik och hjälper dig att hitta de mest kostnadseffektiva lösningarna för din fastighet. Vårt team består av högt kvalificerade tekniker med lång erfarenhet inom energiteknik, alltid redo att hjälpa dig med dina energibehov. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för både privatpersoner och företag, med fokus på kostnadseffektivitet och miljövänlighet.

Våra tjänster

Hos oss hittar du en rad olika tjänster som kan hjälpa dig att spara pengar på energikostnader och minska din klimatpåverkan:Vi arbetar med kvalitetsprodukter från ledande varumärken som Garo, CHARGESTORM, Wallbox och Ferroamps för att säkerställa att våra kunder alltid får de bästa och mest hållbara lösningarna.
​​​​​​​

Kontakta oss

Vi är din rådgivande partner och står alltid till ditt förfogande för att besvara eventuella frågor eller för att ge dig råd om vilka energitekniklösningar som passar dig bäst. Kontakta oss idag för att boka en konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina energibehov!

FAQ


Rådgivning


Hur mycket el förbrukar en villa på ett år?
 • Detta kan variera beroende på flera faktorer som uppvärmningssystem, hushållsstorlek och energieffektivitet. Om du vill ha en mer exakt uppskattning för din villa, kontakta oss.
Vad drar mest el i hemmet villa?
 • Värmesystem och varmvattenförbrukning är ofta de största energislukarna i ett hem. För att förbättra energieffektiviteten kan du investera i energisnåla lösningar som värmepumpar och solceller.
Hur kan man energieffektivisera?
 • Det finns flera sätt att energieffektivisera, såsom att installera isolering, byta till energieffektiva fönster och dörrar, och investera i energisnåla värmesystem som värmepumpar och solceller.
Vad är normal elförbrukning villa per månad?
 • Normal elförbrukning varierar beroende på flera faktorer, såsom storlek, isolering och uppvärmningssystem. För en mer exakt uppskattning av din elförbrukning, kontakta oss.
Hur många kW behövs för att värma hus?
 • Det beror på flera faktorer, såsom husets storlek, isolering och klimatet där du bor. För att få en mer exakt uppskattning för ditt hus, kontakta oss.
Vad är en energieffektiv bostad?
 • En energieffektiv bostad är en byggnad som har låg energiförbrukning tack vare välisolerade konstruktioner, energisnåla värmesystem, och användning av förnybar energi, såsom solenergi.
Vad drar mest el i hemmet?
 • Värmesystem och varmvattenförbrukning är ofta de största energislukarna i ett hem. För att förbättra energieffektiviteten kan du investera i energisnåla lösningar som värmepumpar och solceller.

Lastbalansering


Vilka Laddboxar har lastbalansering?
 • Många moderna Laddboxar har inbyggd lastbalansering. Kontakta oss för mer information om våra laddboxar och deras funktioner.
Vad krävs för lastbalansering?
 • För lastbalansering krävs en laddbox med inbyggd lastbalanseringsfunktion eller en separat lastbalanserare som kan kommunicera med laddboxen och elnätet. För mer information om lastbalansering och vad som passar dina behov, kontakta oss.
Hur vet man om man behöver lastbalansering?
 • Om din fastighet har flera elbilar eller stora elkonsumenter samtidigt, kan lastbalansering vara nödvändigt för att förhindra överbelastning av elnätet. För att få råd om dina specifika behov, kontakta oss.


​​​​​​​Solceller


Hur mycket ger 50 kvm solceller?
 • Produktionen från 50 kvm solceller beror på solcellspanelernas effektivitet, geografiskt läge och riktning. För en mer exakt uppskattning, kontakta oss.
Måste man ha bygglov för solceller?
 • Bygglovsregler varierar beroende på kommun och installationens omfattning. I många fall krävs inget bygglov för solceller, men det är viktigt att kontrollera med din kommun innan installationen påbörjas.
När lönar det sig att installera solceller?
 • Det finns flera faktorer som påverkar lönsamheten för solceller, såsom elpriser, solinstrålning och eventuella bidrag. Generellt sett är solceller en långsiktig investering som kan minska dina energikostnader över tid. För att få en mer detaljerad kalkyl, kontakta oss.
Hur mycket solceller behövs för att driva ett hus?
 • Antalet solceller som behövs för att driva ett hus beror på husets energibehov, solcellspanelernas effektivitet och geografiskt läge. För att få en mer exakt uppskattning, kontakta oss.
Vad kostar solceller till en normal villa?
 • Kostnaden för solceller varierar beroende på systemets storlek, effektivitet och installationskostnader. För att få en mer exakt uppskattning för din villa, kontakta oss.


Växelriktare


Är inverter och växelriktare samma sak?
 • Ja, inverter och växelriktare är två ord för samma sak. De används för att omvandla likström (DC) från solceller eller batterier till växelström (AC) som kan användas i hemmet eller skickas till elnätet.
Vilken inverter ska jag välja?
 • Valet av inverter beror på flera faktorer, såsom ditt solcellssystems storlek och specifikationer. För att få råd om vilken inverter som passar dina behov, kontakta oss.

Hur mycket ström drar en inverter?
 • Strömförbrukningen för en inverterStrömförbrukningen för en inverter varierar beroende på modell och effektivitet. Vissa inverters kan ha en låg viloförbrukning när solcellssystemet inte producerar el. För mer information om specifika invertermodeller och deras strömförbrukning, kontakta oss.
Vad gör en inverter?
 • En inverter omvandlar likström (DC) från solceller eller batterier till växelström (AC) som kan användas i hemmet eller skickas till elnätet.
Hur mycket ström drar en växelriktare?
 • Strömförbrukningen för en växelriktare varierar beroende på modell och effektivitet. För mer information om specifika växelriktarmodeller och deras strömförbrukning, kontakta oss.
Var ska man placera växelriktaren?
 • Växelriktaren bör placeras på en plats med god ventilation och skydd från direkt solljus, regn och snö. Det är också viktigt att ha enkel tillgång för underhåll och kontroll. För mer information om var du ska placera din växelriktare, kontakta oss.


Bergvärmepump


Vad är nackdelen med bergvärme?
 • Nackdelar med bergvärme kan inkludera högre initiala installationskostnader på grund av borrning och att det krävs tillräckligt med markyta för installationen. Dock är bergvärme en mycket effektiv och miljövänlig uppvärmningsmetod som kan ge betydande besparingar på energikostnader över tid.
Hur mycket kostar bergvärme i månaden?
 • Månadskostnaden för bergvärme varierar beroende på flera faktorer, såsom husets storlek, isolering och klimatet där du bor. Generellt sett kan bergvärme minska energikostnaderna jämfört med andra uppvärmningsmetoder. För att få en mer exakt uppskattning, kontakta oss.
Är bergvärme ekonomiskt?
 • Bergvärme är en långsiktig investering som kan ge betydande besparingar på energikostnader över tid. Trots högre initiala installationskostnader är bergvärme en effektiv och miljövänlig uppvärmningsmetod som kan vara ekonomiskt fördelaktig i det långa loppet.
Hur mycket kostar det att borra för bergvärme?
 • Kostnaden för att borra för bergvärme varierar beroende på geologiska förhållanden och borrningens djup. För att få en mer exakt uppskattning av kostnaderna för ditt projekt, kontakta oss.
Hur mycket sparar man på att byta bergvärmepump?
 • Att byta till en ny och mer effektiv bergvärmepump kan resultera i energibesparingar och lägre driftskostnader. Den exakta besparingen beror på skillnaden i effektivitet mellan den gamla och nya bergvärmepumpen samt husets energibehov och isolering. För att få en mer exakt uppskattning av hur mycket du kan spara genom att byta bergvärmepump, kontakta oss.


Elbilsladdning


Vilken Laddbox ska man ha hemma?
 • Valet av Laddbox beror på dina specifika behov, såsom elbilens laddkapacitet, tillgänglig elkraft och eventuella behov av lastbalansering. För att få råd om vilken Laddbox som passar dina behov, kontakta oss.
Är det värt att installera Laddbox?
 • Att installera en Laddbox hemma kan erbjuda flera fördelar, såsom snabbare och säkrare laddning av din elbil, bättre kontroll över laddningen och eventuella ekonomiska fördelar från lägre elpriser vid vissa tidpunkter. För att avgöra om det är värt att installera en Laddbox för dina specifika behov, kontakta oss.
Måste man ha 3-fas till Laddbox?
 • Det beror på laddboxens kapacitet och din elbils laddbehov. Vissa laddboxar kan fungera på en enfasanslutning, medan andra kräver en 3-fasanslutning för högre laddkapacitet. För att få råd om vilken anslutning som passar dina behov, kontakta oss.
Vad kostar det att sätta upp en Laddbox hemma?
 • Kostnaden för att installera en Laddbox hemma varierar beroende på laddboxens modell och installationskostnader. För att få en mer exakt uppskattning för din situation, kontakta oss.


Energilagring


Hur länge räcker 10 kWh batteri?
 • Hur länge ett 10 kWh batteri räcker beror på ditt hushålls energiförbrukning och användningsmönster. För att få en mer exakt uppskattning av hur länge ett 10 kWh batteri skulle räcka för dina specifika behov, kontakta oss.
Är det värt att skaffa batteri till solceller?
 • Att skaffa batterilagring för solceller kan erbjuda flera fördelar, såsom ökad självkonsumtion av solenergi, minskad elnätsanvändning och förbättrad energisäkerhet. För att avgöra om det är värt att skaffa batterilagring för dina specifika behov, kontakta oss.
Är det lönsamt med batterier till solceller?
 • Lönsamheten för batterilagring i kombination med solceller beror på flera faktorer, såsom elpriser, batteriets kostnad och prestanda, samt eventuella ekonomiska incitament. För att få en mer detaljerad kalkyl, kontakta oss.
Vad kostar ett 10 kWh batteri?
 • Kostnaden för ett 10 kWh batteri varierar beroende på batterityp, tillverkare och prestanda. För att få en mer exakt uppskattning av kostnaderna för ett 10 kWh batteri som passar dina behov, kontakta oss.
Varför välja Ferroamp?
 • Ferroamp erbjuder innovativa och energieffektiva lösningar för solceller, energilagring, lastbalansering och fasbalansering. Deras produkter kan bidra till att optimera energianvändningen, öka självkonsumtionen av solenergi och minska energikostnaderna. För mer information om Ferroamp och deras produkter, kontakta oss.
Vad kostar ett Ferroamp batteri?
 • Kostnaden för ett Ferroamp batteri varierar beroende på kapacitet och prestanda. För att få en mer exakt uppskattning av kostnaderna för ett Ferroamp batteri som passar dina behov, kontakta oss.


Fasbalansering


Har Ferroamp lastbalansering?
 • Ja, Ferroamp erbjuder lösningar för lastbalansering genom sina EnergyHub- och SSO-produkter. Dessa produkter kan hjälpa till att fördela belastningen mellan olika faser i elnätet och förbättra energieffektiviteten. För mer information om Ferroamp och deras lastbalanseringslösningar, kontakta oss.
Hur fungerar en lastbalanserare?
 • En lastbalanserare övervakar och justerar elkraften mellan olika faser i elnätet för att undvika överbelastning och förbättra energieffektiviteten. Detta kan vara särskilt viktigt i fastigheter med flera elbilar eller stora elkonsumenter som arbetar samtidigt.
Vad gör Ferroamp?
 • Ferroamp är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar innovativa lösningar inom solceller, energilagring, lastbalansering och fasbalansering. Deras produkter hjälper till att optimera energianvändningen, öka självkonsumtionen av solenergi och minska energikostnaderna.
Vad är fasbalansering?
 • Fasbalansering innebär att justera och fördela elkraften mellan olika faser i elnätet för att undvika överbelastning och förbättra energieffektiviteten. Detta kan vara särskilt viktigt i fastigheter med ojämn belastning mellan faser, såsom de med flera elbilar eller stora elkonsumenter.​​​​​​​